تاثير بسترهاي مختلف و مقادير مختلف بذر بر رشد و نمو قارچ صدفي فلوريدا
| عنوان (انگلیسی): The Effects of Substrates and Spawn Levels on Growth and Development of Florida Oyster Mushroom | |
| نشریه: علوم باغباني ايران | |
| شماره: علوم باغباني ايران (دوره: 39, شماره: 1) | |
| نویسنده: داريوش رمضان ، ناصر عالم زاده انصاري ، عبدالامير معزي | |
| تاریخ: ۱۳۸۹/۰۲/۲۹ | |
|
کلمات کلیدی : ". ، مقدار پروتئين ، باگاس نيشكر و قارچ صدفي ، كلش گندم ، . |
|
|
کلمات کلیدی (انگلیسی): Protein content , Florida mushroom , . , Wheat straw , Sugarcane bagasse |
|
|
چکیده: به منظور بررسي تاثير بستر كشت و ميزان بذر بر رشد و نمو قارچ صدفي فلوريدا آزمايشي در سال 1384 در آزمايشگاه گروه باغباني دانشكده كشاورزي دانشگاه شهيد چمران اهواز انجام گرديد. اين آزمايش بصورت فاكتوريل در قالب طرح كاملاً تصادفي با سه تكرار اجرا شد و در آن دو فاكتور بستر كشت و ميزان بذر در سه سطح به اجرا درآمد. بستر كشت شامل كلش گندم، باگاس نيشكر و مخلوط 50% كلش گندم و 50% باگاس نيشكر و ميزان بذر در سه سطح 5/2، 4 و 5 درصد به اجرا در آمد. صفاتي از قبيل روزهاي كامل شدن پنجه دواني، شروع تشكيل اندام گره اي و ميوه اي، عملكرد، ماده خشك و پروتئين مورد اندازه گيري قرار گرفتند. نتايج آزمايش نشان داد كه بستر كشت و ميزان بذر بر همه صفات اندازه گيري شده اثر معني¬داري در سطح احتمال 1 % داشت. مقايسه ميانگين¬ها با آزمون چند دامنه اي دانكن نشان داد كه ماده خشك و پروتئين قارچ هاي پرورش يافته بر روي باگاس نيشكر بيشتر از دو بستر ديگر است در حاليكه ميزان محصول قارچ هاي توليد شده بر بستر كلش گندم و ميزان بذر 5% بيشتر از ساير تيمارها بود. همچنين در اين تيمار كلاهك اندام خوراكي قارچ سريعتر تشكيل شد. |
|
|
چکیده (انگلیسی): In order to investigate the effects of substrate and spawn levels on growth and development of Florida oyster mushroom an experiment was conducted in 2005 at the laboratory of the Department of Horticulture, Agriculture Faculty, Shahid Chamran University, Ahvaz. The design of the experiment was a factorial one of a randomized complete blocks of 3 replications. The two factors of substrate and spawn were conducted at three levels. Substrate consisted of sugarcane bagasse, wheat straw, and a mixture of sugarcane bagasse and wheat straw in a 1:1 ratio. Spawn in three levels of 2.5, 4, and 5 percent were investigated. Traits determined consisted of days for taken to completion of spawn runners, pin heads as well as fruiting bodies formation, mushroom yields, dry wight, and protein content. The results showed that the effects of substrate and spawn levels on determined characteristics in total and at 1% level of probability were significant. A comparison of means with Duncan's New Multiple Range Test (DNMRT) indicated that dry matter and grown mushroom protein in sugarcane bagasse substrate treatment were higher than those in the other two substrates whereas mushroom yield on wheat straw substrate and in 5% spawn level was higher than that in the other treatments. The results also indicated that in these last treatments fruit body formation was significantly faster. |
|
|
فایل مقاله :
[دریافت]
|
+ نوشته شده در چهارشنبه ششم مرداد ۱۳۸۹ ساعت 9:51 توسط فرید
|